Wat wij doen

De Fietsersbond Haarlemmermeer zet zich in voor alle zaken die het fietsen veiliger en aantrekkelijker maken.

De gemeente Haarlemmermeer bestaat uit 31 dorpskernen.  Het is een autorijke gemeente wat zowel de gemeente als de Fietsersbond wil veranderen.  Er wordt ingezet op actieve mobiliteit d.w.z. dat er meer gefietst en gewandeld gaat worden. Dit heeft voordelen voor een betere verdeling van de schaarse ruimte, gezondheidswinst en milieu.  Fietsen moet aantrekkelijk gemaakt worden.  Dit kan door verbetering van de infrastructuur (brede fietspaden, goede verlichting, veilige fietsroutes), een duidelijke bewegwijzering en door voldoende fietsparkeerplaatsen te creëren. De afdeling Haarlemmermeer van de Fietsersbond zet zich hier voor in.

De leden zetten zich ook in bij verkeersexamens van de basisscholen en  fietscontrole op veiligheid zoals fietsverlichting.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *