Gezocht: fietsers die gebruik maken van het fietspad langs de N232 bij Vijfhuizen

op 25 augustus zag het er zo uit

De provincie Noord-Holland heeft besloten dat er op een deel van het fietspad langs de N232, de toekomstige MRA doorfietsroute F232, een zonnefietspad wordt aangelegd.

Beste fietser,

De provincie Noord-Holland heeft besloten dat er op een deel van het fietspad langs de N232, de toekomstige MRA doorfietsroute F232, een zonnefietspad wordt aangelegd.

De planning is om vanaf 19 juni met de uitvoering te beginnen.

Het laatste nieuws id dat de werkzaamheden eind september klaar zijn. Er is nu een tijdelijk fietspad aangelegd met rubber tegels in de berm. Er is een afscheiding met het auto verkeer  met de gele blokken.

Voor het opruimen wordt de N232 ter plaatse geheel afgesloten en is er voor het overige verkeer een omleiding. De fietsers kunnen dan gebruik maken van het fietspad.

Het gaat om het fietspad van de N232 tussen het tuincentrum De Oosteinde direct gelegen  en de rotonde naar de kromme Spieringweg richting Vijfhuizen.

De werkzaamheden wordt uitgevoerd door BAM, een vriend van de Fietsersbond. Vandaar dat wij ook worden betrokken.

De provincie Noord-Holland heeft een samenwerkingsverband met de provincie Noord-Brabant, omdat daar ook een fietspad wordt voorzien van zonnepanelen. Hetzelfde team van BAM gaat eerst in Brabant op het fietspad van de N285 bij Wagenberg aan de slag.

Het onderbuikgevoel “ik wil geen glas op het fietspad, want dat is glad bij regenweer” zou bij deze klus voorkomen worden vanwege de gestelde eisen bij de opdracht.

Of dat zal lukken horen we graag van de gebruikers van deze fietsroute.

Vandaar zijn wij op zoek naar uw reacties.

Deze reactie kunnen dan ook gebruikt worden om verbeteringen aan te laten brengen en richtlijnen voor/door de Fietsersbond te laten opstellen, zodat elders het idee van een zonnefietspad goed (of niet) kan worden uitgevoerd.

Omdat we weten dat er zowel fietsers vanuit de Haarlemmermeer als vanuit Haarlem en Amsterdam gebruik zullen blijven maken van deze fietsroute in Haarlemmermeer vragen wij ook daar naar de ervaringen van die gebruikers.

Graag een mailtje naar [email protected] met daarin de aandachtspunten waarop gelet moet worden en wat opvalt. Aan de hand daarvan kunnen we dan ook een vragenlijst opstellen die we breder kunnen verspreiden.

Graag ook aangeven hoe vaak je per week of per maand van deze route gebruik maakt.

Alvast bedankt

Fietsersbond afdeling Haarlemmermeer

Categorieën