Gezocht: fietsers die gebruik maken van het fietspad langs de N232 bij Vijfhuizen

Zonnefietspad

De provincie Noord-Holland heeft besloten dat er op een deel van het fietspad langs de N232, de toekomstige MRA doorfietsroute F232, een zonnefietspad wordt aangelegd.

Deze foto is van Bart Wijnands.

Beste fietser,

Door de provincie Noord-Holland is besloten dat er op een deel van het fietspad langs de N232, de toekomstige MRA doorfietsroute F232, een zonnefietspad wordt aangelegd.

De aanleg begon op 19 juni en het fietspad is half oktober 2023 opengesteld.

Het gaat om het fietspad van de N232 tussen het tuincentrum De Oosteinde  en de rotonde naar de Kromme Spieringweg richting Vijfhuizen.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door BAM, een vriend van de Fietsersbond.

Over het nut en de noodzaak zijn verdeelde meningen, maar daar gaan wij niet over.

 

Het onderbuikgevoel “ik wil geen glas op het fietspad, want dat is glad bij regenweer” zou bij deze klus voorkomen worden vanwege de gestelde eisen bij de opdracht.

Of dat gelukt is horen we graag van de gebruikers van deze fietsroute.

Vandaar zijn wij op zoek naar uw reacties.

Deze reactie kunnen dan ook gebruikt worden om verbeteringen aan te laten brengen en richtlijnen voor/door de Fietsersbond te laten opstellen, zodat elders het idee van een zonnefietspad goed (of niet) kan worden uitgevoerd.

Omdat we weten dat er zowel fietsers vanuit de Haarlemmermeer als vanuit Haarlem en Amsterdam gebruik zullen blijven maken van deze fietsroute in Haarlemmermeer vragen wij ook daar naar de ervaringen van die gebruikers.

Graag een mailtje naar [email protected] met daarin de aandachtspunten waarop gelet moet worden en wat opvalt. Aan de hand daarvan kunnen we dan ook een vragenlijst opstellen die we breder kunnen verspreiden.

Graag ook aangeven hoe vaak je per week of per maand van deze route gebruik maakt.

Alvast bedankt

Fietsersbond afdeling Haarlemmermeer

Categorieën