Fietsen stallen in Haarlemmermeer

De Fietsersbond Haarlemmermeer heeft een notitie gemaakt met achtergrondinformatie over Fietsparkeren.

fietsparkeren

Voor consumenten

Als u ergens naar toe gaat met de fiets wilt u graag dat u uw fiets goed kan neerzetten. Om diefstal te voorkomen dient de fiets (of e-bike) goed op slot gezet te kunnen worden en daarbij gebruik te kunnen maken van de vaste wereld met een tweede slot.

Is de aangeboden fietsparkeerplaats wel passend voor uw fiets? Denk daarbij aan de breedte van de banden of de voorvork en het gewicht van de fiets om deze in de (hoge) beugel te zetten. Zit het kinderzitje of de fietstas niet in de weg? Zijn er genoeg plaatsen?

Waar kan u op letten tijdens het parkeren van uw fiets,  zodat u ruimte overlaat voor uw collega fietsers?

Wilt u meer informatie over al deze facetten, download dan de onderstaande PDF.

pdf ⋅ 2 MB

Achtergrond fietsparkeren

Studie achtergrond fietsparkeren

Download

Voor MKB, winkelcentra, verenigingen, stichtingen en scholen

Als bedrijf, vereniging of school ziet u graag zoveel mogelijk klanten/leden/leerlingen komen al of niet met de fiets.

Hoe wilt u overkomen als gastvrije instelling? De klant verwelkomen in een tochtig onoverdekt hoekje met wervelwinden met aftandse hekjes of klemmen? Tussen de geparkeerde auto’s door naar de ingang laten lopen?

Of met een prominente geplaatste overdekte fietsparkeerplaats met Fietsparkeur fietsparkeersystemen.

Wilt u meer informatie over  het parkeren van fietsen, download dan de PDF met onderstaande knop.

Een lijst met geschikte Fietsparkeursystemen kunt u vinden op de website www.Fietsparkeur.nl

Laat u het fietsparkeren over aan de beheerder van de openbare ruimte of wil u er zelf ook iets over zeggen? In het verslag vindt u ook de punten die u onder de aandacht van de beheerder kunt brengen.

pdf ⋅ 2 MB

Achtergrond fietsparkeren

Studie achtergrond fietsparkeren

Download

Voor Gemeenten

Als beheerder van de openbare ruimte is het een opdracht om ook de actieve mobiliteit te ondersteunen en te bevorderen. Denk hieraan o.a. het klimaat akkoord, preventie akkoord, Tour de Force en SPV2030.

Voor  fietsers en gebruikers van aanverwante verkeersmiddelen is het een belangrijke beperking als het voertuig niet goed geparkeerd kan worden en daardoor gestolen of beschadigd kan worden teruggevonden.

Bij slechte kwaliteit of onmogelijkheid om de fiets goed en veilig te parkeren zal de fietser niet komen of komt op een minder goed onderhouden fiets (denk aan vermindering verkeersveiligheid) die als de fiets toch stuk raakt (bv slinger in het wiel) geen waarde meer heeft en dan als weesfiets achterblijft.

De keuzes die een beheerder in het verleden heeft gemaakt of in de toekomst gaat maken bij plaatsing of aanschaf van fietsparkeer faciliteiten komen aan bod in onze notitie dat u hieronder kunt downloaden.

Een lijst met geschikte Fietsparkeursystemen kunt u vinden op de website www.Fietsparkeur.nl

pdf ⋅ 2 MB

Achtergrond fietsparkeren

Studie achtergrond fietsparkeren

Download