Kruisweg

Dit is de route tussen Hoofddorp en Uithoorn met een zijtak naar Schiphol bij de Rijkerstreek.

Mymaps kruisweg F196 b2
Kruisweg F196 in Haarlemmermeer

Deze doorfietsroute is een initiatief van de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn, de Provincie Noord-Holland, de Vervoersregio Amsterdam en Schiphol. Het doel is het verbeteren van de bereikbaarheid van dit economische kerngebied. De route bestaat uit 4 delen en de gemeente Haarlemmermeer is verantwoordelijk voor de realisatie van het derde deel. Dit betreft de verbetering van het bestaande fietspad langs de Kruisweg tussen de Van Heuven Goedhartlaan en de Ringvaart.

 

Dit is de huidige status

Het stuk Fokkerweg naar de lift/Sloterweg is een slecht tegelfietspad in de buitenruimte dus een laag niveau. De oversteek naar de lift is niet voorzien op het fietspad  anders dan dat er een drempel is aangelegd om het verkeer te waarschuwen dat ze op een oversteek rijden. De paaltjes op het  twee richtingen fietspad langs de rijbaan zijn een lachertje.

Het stuk tussen de Sloterweg en de afslag van de Beechavenue is ook een slecht tegelfietspad in de buitenruimte dus….

De oversteek over de Beechavenu is alleen te bereiken via de te krappe bochten maar is voor de automobilist redelijk te overzien. Brommers mogen daar wel over de rijbaan scheuren.

Het volgende stuk tot de Rijkerstreek is iets breder, het eerste stuk is voorzien van parkeergelegeheid in de tussenberm. Soms staat daar de bus van de parkeerservice/SchipholRijk bus. Ook weer een tegelpad..

Na de Rijkerstreek de slinger over het doorgaande verkeer met hulp van de VRI. (Snachts kan je dan bijna altijd doorrijden)

Dan de oversteek over de busbaan (de bus rijdt daar niet meer, alleen als de ABDIJ tunnel dicht is.)

De rest is allemaal knudde. Het is de fietsroute van Schiphol naar Hoofddorp. Een van de aanduidingen is het karrespoor. Te veel uitritten die in de voorrang zijn maar waar regelmatig een fietser over het hoofd wordt gezien.

Hier en daar staan paaltjes , niet ingeleid bij de VRI’s. De bussluis noopt sommige automobilisten  over het fietspad te rijden…..

De lantaarnpaal langs het smalle fietspad bij de bushalte staat te dicht op het fietspad. Vanaf de Rijnlanderweg gezien zou dit een tweerichtingen fietspad zijn.

oeps, er moet nog wat gebeuren b
Deze pagina is nog niet volledig ingevuld.