Fietsverlichtingcontrole

Motto:  Veilig in het donker kunnen fietsen! Goed gezien worden door andere weggebruikers bij slecht weer en in het donker!

Ieder jaar op de laatste zaterdag van de herfstvakantie voert de Fietsersbond afdeling Haarlemmermeer een gratis fietsverlichtingcontrole uit op het Burgemeester van Stamplein in het centrum van Hoofddorp.

Ons doel is de fietsers, die de komende winter in het donker moeten rijden, goed zichtbaar laten zijn voor andere weggebruikers. Voor onverlichte fietspaden heb je ook verlichting nodig die de weg voor je verlichten en dus veilig met goed werkende fietsverlichting te kunnen laten fietsen.  Wij controleren dan ook meteen of de fietsen voorzien zijn van alle verplichte reflectoren om de zichtbaarheid in het donker te bevorderen.

Mocht de verlichting niet goed werken dan proberen de controleurs dit weer werkend te krijgen (vaak gratis als er geen dure onderdelen nodig zijn).

Als een reparatie niet uitgevoerd kan worden en er nieuwe onderdelen nodig zijn dan is er wel een winkel open om dat onderdeel even te gaan kopen en dan wordt het door de controleur (gratis) gemonteerd.

 

Wilt u ons helpen neem dan contact met ons op met een  email: [email protected]