Amsterdam-Schiphol

mymaps F4
Doorrijroute Amsterdam Schiphol langs de F4

Dit is de route over de bestaande fietspaden.

Door de vervanging van de brug over de Ringvaart komt het fietspad nog hoger te liggen. Hierdoor zal de fietsers nog meer wind vangen.
Na dit viaduct gaan je weer naar beneden en kom je bij de ingang van het golfterrein en binnenkort ook een afslag naar Badhoevedorp.

Er komt wel een nieuwe busbaan te liggen over  zowel de Ringvaart als  de A9. Helaas kunnen de fietsers daar niet op meeliften, dus de omleiding, over de oude brug over de A9, blijft voorlopig aanwezig.
De helling  van de brug over de A9 naar het Catering terrein is steil.
De route vanuit Amsterdam tot de N232 heeft de bijnaam de kleine Alpen. Bij regelmatig gebruik van deze route heb je of ondersteuning nodig (helaas geen subsidie) of goede versnelling en remmen.
Een stadsfiets zonder versnellingen is een uitdaging. Zeker bij wind tegen.

Op het Catering terrein moet er de Catering weg worden overgestoken. Deze oversteek is uit de voorrang!

Na het Catering terrein moet je eerst een stukje over de toekomstige F232 fietsen naar de Verkeerslichten over de N232. Langs de oude hangar (dit is de overkapping van het OV knooppunt Noord) ga je richting de Mc Donald en de Loevesteinse Randweg. Het fietspad naast deze weg brengt je via de Schipholtunnel naar Schiphol Centrum.

Vanwege Europese bepalingen m.b.t. de veiligheid moeten de OV bussen en het andere verkeer op de Loevesteinse Randweg twee maal het fietspad kruisen m.b.v. verkeerslichten.

Het Schiphol terrein heeft een eigen wegbeheerder (momenteel is de BAM gecontracteerd).

Deze gegevens worden aangevuld (juni 2021)