Fietskeuringen bij examens

Motto:  Veilig de verkeersexamens kunnen afleggen en daarna Veilig met de fiets naar school fietsen!

Ieder jaar assisteert de Fietsersbond afdeling Haarlemmermeer bij de verkeersexamens van de laatste klassen van het basisonderwijs, zodat de scholieren veilig het praktische gedeelte van het examen kunnen afleggen.

De fietsen worden dan gekeurd aan de hand van een uitgebreide controlelijst die wij als Fietsersbond hebben opgesteld. Dit is een aanvulling op de VVN lijst die wij als Fietsersbond van belang achten om extra te controleren .  Denk hierbij aan de wielmoeren van voor- en achterwielen, die soms los zitten of geheel ontbreken!

Als er gebreken worden geconstateerd proberen de controleurs die ter plekke te repareren om de scholier toch veilig zijn examen te kunnen laten doen. Mocht de reparatie niet lukken dan stellen wij voor dat een goedgekeurde fiets van een andere leerling wordt gebruikt om de route toch veilig te kunnen afleggen.

 

De gebruikte lijst met punten staan ook bij ons online zodat ouders, opa’s of oma’s of handige buren de controles kunnen uitvoeren en zelf de reparaties doen of naar de fietsenmaker gaan.

 

Wilt u ons helpen neem dan contact met ons op met een  email: [email protected]

pdf ⋅ 224 KB

lijst voor fiets controle[1845]

Download