F200

De F200 is een doorfietsroute die Haarlem via Halfweg met Amsterdam verbindt.

F200

De F200 verwijst naar de autoweg N200, waaraan de fietsroute grotendeels parallel loopt. Intensieve werkzaamheden aan die weg  zorgen ervoor dat op dit moment omleidingen voor de fietsers noodzakelijk zijn.

De recreatieve fietser kan gebruik maken van de huidige route aan de noordkant van het spoor die G200  wordt genoemd. Op sommige plekken kan een ‘overstap’ gemaakt worden naar de andere route

Het is de bedoeling dat de bestaande fietsroute verbeterd wordt. Er worden al sinds 2009 plannen gemaakt, maar alleen in Haarlem zijn gedeeltes van de route verbeterd.

De gemeente Haarlemmerliede had weinig budget en beperkte zich tot het verbeteren van kruisingen en bedrijfsuitritten. Plannen waren reeds goedgekeurd door de gemeente Haarlemmerliede, maar de nieuwe gemeente Haarlemmermeer werkt aan alternatieven voor de route.  Vooral vanwege de komst van het Outletcenter op het terrein van Sugar City wil de gemeente de veiligheid te vergroten. De komst van het Outletcenter zal leiden tot veel autoverkeer.

Het bestaande Amsterdamse deel van de route zal na de werkzaamheden worden hersteld.