Infrastructuur opmerkingen

In 2011 is er door de Fietsersbond een vergelijkingsonderzoek gedaan naar de status van de fietsinfrastructuur in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Deze rapporten staan nog op de server van de Gemeente Haarlemmermeer. Dit rapport werd tegelijkertijd met het Deltaplan bereikbaarheid gepresenteerd. Hierdoor zijn een aantal bevindingen niet in het Deltaplan verwerkt.

Op basis van deze rapporten is er een overzicht gemaakt waar je op moet letten bij de fietsinfrastructuur. Een deel is de mindmap, en het andere deel een beschrijving van alle genoemde punten.

 

Fietshindernissen

Eigenlijk zou men overal gewoon prettig moeten kunnen fietsen, met z’n tweeën naast elkaar en met een gemiddelde snelheid van 18 km.
Als dat vanwege verkeerssituaties, de kwaliteit van de weg of een andere externe reden niet kan, dan spreken we van een fietshindernis.
Fietshindernissen dienen te worden gesignaleerd en zo mogelijk te worden opgelost.

Op deze pagina vindt u twee overzichten.

Het ene is een opsomming van bijna alle fietshindernissen. Het andere is een mindmap waar alles nog eens overzichtelijk in staat. Als u een foto heeft van een fietshindernis bij U in de buurt, stuur deze dan naar ons, uiteraard met melding van de locatie.

 

Fietshindernissen. Een mindmap.

fiets_hindernissen.pdf